Oosterse kipkarbonade

Deze Oosterse kipkarbonade is a match made in heaven als je hem combineert met basmatirijst en een frisse salade. We raden je zeker aan dit recept eens uit te proberen.

Oosterse kipkarbonade

Porties 4
Auteur Loraine

Ingrediënten

  • 4 kipkarbonades
  • een flinke scheut ketjap manis
  • 1 gesnipperde uit
  • 1 theelepel drahee
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel komijn
  • 1 rode peper
  • 1 rode paprika
  • 2 tenen geperste knoflook
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Wrijf de kipkarbonade in met peper en zout.
  • Bak de kip goudbruin in de olie.
  • Snipper ondertussen de ui en snijd dunne reepjes van de paprika.
  • Verwijder de zaadlijsten van de peper en snijd de peper in kleine stukjes.
  • Leg de kipkarbonade op een bord en fruit in dezelfde pan de ui glazig.
  • Doe de rode peper, de paprika en de knoflook ook in de pan.
  • Voeg vervolgens de komijn, djahee en kurkuma toe.
  • Roer de ketjap door het geheel.
  • Leg de kip weer in de pan en laat dit zo nog veertig minuten stoven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven