Rijst met kip in kerriesaus

Rijst met kip in kerriesaus

Porties 4
Auteur Ingeborg

Ingrediënten

  • Rijst
  • 400 gram kipfilet
  • Rode of gele paprika
  • Champignons
  • Een ui
  • Gemberpoeder
  • Zakje kerriesaus of kookroom met kerriepoeder

Instructies

  • Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg de gewenste hoeveelheid rijst toe. Bak ondertussen de kip aan in een koekenpan en voeg de groenten toe. De kerriesaus uit een zakje klaarmaken of de kookroom met kerriepoeder toevoegen aan de kip met groenten. Voor een extra fijne smaak kan er een theelepeltje met gemberpoeder aan toegevoegd worden. Als de rijst gaar is, kan het water worden afgegoten en nog even uitdampen. Voor een extra pittig karakter kan er sambal worden toegevoegd aan de kip met groenten. Tijdens het aspergeseizoen kunnen er bij dit gerecht groene asperges geserveerd worden, die even een viertal minuten kort gekookt dienen te worden. Voor de bereiding is het aan te bevelen de asperges eerst een uur rechtop in koud water te zetten. Aan de onderzijde kan er twee tot drie centimeter worden afgesneden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven