Pittige kipvleugels

Kippenvleugels zijn redelijk goedkoop en als je ze goed kunt bereiden zijn ze ook nog eens lekker mals. Je kunt zelf heel eenvoudig een pittige maar lekkere marinade maken voor je kippenvleugels. Hieronder vind je het recept:

Pittige kippenvleugels

Gang Gevogeltegerechten
Voorbereidingstijd 35 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 4
Auteur Bouchra

Ingrediënten

  • 550 gram kippenvleugels
  • 2-3 eetlepels sambal
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels water
  • zout
  • peper

Instructies

  • Doe de kipvleugels in een ovenschaal.
  • Giet de ketjap manis, ketchup en sambal erbij.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan.
  • Doe de kipvleugels met het sausje erbij.
  • Bak ze op middelmatig vuur in een paar minuten bruin, draai ze af en toe om. Voeg vervolgens twee eetlepels water toe.
  • Bak de kipvleugels op laag vuur met het deksel op de pan in 15 minuten gaar.
  • Serveer ze met een beetje barbecuesaus en knapperige selderijstengels.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven