Knoflookpuree

Een aardappelpuree, maar dan net even wat anders. Probeer deze heerlijke puree uit, maar let op: knoflook is rijkelijk aanwezig! Een erg kruidig en lekker bijgerecht die zeker het proberen waard is.

 

Knoflookpuree

Gang Bijgerecht
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4
Auteur Loraine

Ingrediënten

  • 1 kilo iets kruimige aardappelen
  • 10 tenen knoflook
  • 3 rode uien
  • 200 ml melk
  • 120 g boter
  • zout en peper
  • verse kruiden naar smaak

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd deze in stukken
  • Giet er koud water over en voeg zout toe
  • Kook deze aardappelen 10 minuten
  • Ontdoe de knoflook en ui van de schil en snijd door de helft
  • Voeg de knoflook en rode ui toe en kook de aardappelen nog 15 minuten
  • Giet de aardappelen af in een vergiet, vang wat kookwater op
  • Doe het kookwater terug in de pan, voeg de melk toe en laat koken
  • Voeg de aardappelen, knoflook en ui toe
  • Doe de boter erbij en stamp dit geheel tot een gladde puree
  • Breng de puree op smaak met zout, peper en verse kruiden.
  • Serveer de knoflookpuree direct

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven