Romige doperwtjes

Een recept met verse doperwtjes in volle room. De combinatie met de frisse zilveruitjes zorgt voor een goede balans in het recept. Het gerecht kan geserveerd worden als bijgerecht.

Romige doperwtjes

Gang Bijgerecht
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4
Auteur Loraine

Ingrediƫnten

  • 125 g zilveruitjes
  • 850 g verse gedopte doperwtjes
  • 120 ml water
  • 2 el tarwebloem
  • 150 ml volle room
  • 1 handje verse kruiden
  • zout en peper
  • 1 el limoensap

Instructies

  • Verwarm boter of olie in een grote pan.
  • Bak hierin de uitjes in 5 minuten lichtbruin.
  • Voeg de erwtjes toe en bak 3 minuten mee.
  • Schenk het water erbij en breng aan de kook.
  • Laat dit 10 minuten pruttelen.
  • Meng de bloem en de room.
  • Haal de groenten van het vuur en roer de room en bloem erdoor.
  • Voeg de verse kruiden en zout en peper toe.
  • Verwarm dit geheel nog 3 minuten door.
  • Roer het limoensap erdoor en serveer meteen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven