Indonesische gemarineerde kippenvleugels

Deze Indonesische gemarineerde kippenvleugels zijn heel eenvoudig maar erg lekker. Door iedere (onervaren) persoon te bereiden. Lekker met een salade of een chutney.

Indonesisch gemarineerde kippenvleugels

Porties 4
Auteur Bouchra

Ingrediënten

  • 1 kilo kippenvleugels
  • 3 teentjes knoflook uitgeperst
  • 4 eetlepels honing
  • 2 theelepels limoensap
  • ½ theelepel geraspte verse gember
  • 2 theelepel kurkumapoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 6 eetlepels olijfolie
  • scheut water
  • zout

Instructies

  • Doe de kippenvleugels in een kom.
  • Voeg de knoflook, honing, limoensap, gember, kurkumapoeder, paprikapoeder, olijfolie en zout toe.
  • Schep alles goed door elkaar.
  • Laat dit minstens een uurtje marineren.
  • Verhit een pan met olijfolie en doe de kippenvleugels hierin.
  • Laat de kippenvleugels bakken op laag vuur totdat het een kleurtje krijgt.
  • Voeg vervolgens wat water toe en laat de kippenvleugels gaar worden.
  • Zodra ze gaar zijn kan je ze gelijk serveren.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven