Deze Indonesische gemarineerde kippenvleugels zijn heel eenvoudig maar erg lekker. Door iedere (onervaren) persoon te bereiden
Indonesisch gemarineerde kippenvleugels
Porties 4
Ingrediënten
- 1 kilo kippenvleugels
- 3 teentjes knoflook uitgeperst
- 4 eetlepels honing
- 2 theelepels limoensap
- ½ theelepel geraspte verse gember
- 2 theelepel kurkumapoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 6 eetlepels olijfolie
- scheut water
- zout
Instructies
- Doe de kippenvleugels in een kom.
- Voeg de knoflook, honing, limoensap, gember, kurkumapoeder, paprikapoeder, olijfolie en zout toe.
- Schep alles goed door elkaar.
- Laat dit minstens een uurtje marineren.
- Verhit een pan met olijfolie en doe de kippenvleugels hierin.
- Laat de kippenvleugels bakken op laag vuur totdat het een kleurtje krijgt.
- Voeg vervolgens wat water toe en laat de kippenvleugels gaar worden.
- Zodra ze gaar zijn kan je ze gelijk serveren.