Gepaneerde aubergine

Aubergine is een groente die niet heel vaak gebruikt wordt in de Nederlandse keuken. Dat is zonde, want het is gezond en ook erg lekker. Hieronder vind je het recept voor gepaneerde aubergine. Lekker als bijgerecht en met een heerlijk sausje erbij.

Gepaneerde aubergine

Gang Bijgerecht
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4
Auteur Bouchra

Ingrediƫnten

  • 1 aubergine
  • 2 eieren
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • paneermeel
  • olie

Instructies

  • Schil de aubergine en snijd ze in dunne plakken of frietjes.
  • Klop de eieren los.
  • Meng de paneermeel met paprikapoeder, zout en peper.
  • Haal de plakjes of frietjes aubergine door de losgeklopte eieren en vervoglens door de paneermeel.
  • Zet ze even in de koelkast tot gebruik.
  • Verhit wat olie in een pan en bak de aubergine goudbruin en gaar.
  • Serveer direct.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven