De Spaanse tortilla is een ideaal tussendoortje voor op de camping. Het is gezond, vult goed en er kunnen meerdere mensen tegelijk van eten.
Spaanse tortilla
Porties 4
Ingrediënten
- Zakje aardappelblokjes
- Teentje knoflook
- Uitje
- Vier eieren
- 100 gram chorizo
- Boter
- Peper en zout
Instructies
- Smelt een klontje boter in de pan en bak de aardappelblokjes rondom bruin.
- Voeg het fijngesneden uitje toe en pers de knoflook uit in de pan.
- In plakjes gesneden chorizo bij het gerecht doen.
- Eieren loskloppen met peper en zout en toevoegen.
- Spaanse tortilla langzaam laten garen met deksel op pan.
- Als het ei gestold is tortilla uit de pan halen en in taartpunten snijden.
- De Spaanse tortilla kan warm en koud gegeten worden.
- Deze Spaanse omelet kan ook zonder chorizo of met een andere pittige worst worden klaargemaakt.