Soep van tuinbonen

Een voedzame maaltijdsoep of als heerlijk voorafje tijdens een meergangen diner is de soep van tuinbonen. De soep van tuinbonen gaat voor extra pit vergezeld met parmaham.

Soep van tuinbonen

Gang Voorgerecht
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4
Auteur Ingeborg

Ingrediënten

  • 600 gram diepvries tuinbonen
  • 1,5 liter bouillon
  • 150 gram pasta
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • 100 gram parmaham
  • 4 eetlepels crème fraiche

Instructies

  • Kook de tuinbonen gedurende een paar minuten en verwijder daarna het grijze velletje.
  • Zet de bouillon op en voeg de tuinbonen toe.
  • Laat de soep acht minuten doorkomen en pureer de soep met gebruik van de staafmixer.
  • Zet de pan weer op het vuur en kook de pasta mee.
  • Voeg rozemarijn toe en wacht tot de pasta gaar is.
  • Snijd de parmaham in reepjes en voeg deze op het laatst toe aan de soep.
  • Tot slot de crème fraiche er door roeren.
  • Als maaltijdsoep kan de soep met brood geserveerd worden.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven