Met een heerlijke salade kan je ook prima scoren bij je tafelgenoten. Een lekkere uitgebreide salade die er altijd wel ingaat. Wil je dus uitpakken met de salade dan moet je deze saladeschotel eens proberen te maken!
Saladeschotel met witte bonen, sperziebonen en tonijn
Porties 4
Ingrediënten
- 500 gram sperziebonen
- 1 potje witte bonen
- 1 kleine rode ui
- 1 blikje tonijn
- 1 to maat
- 2 gekookte eieren
- halve komkommer
- ijsbergsla
- handvol zwarte olijven
- 2 eetlepels olijfolie
- slakruiden
- citroensap
Instructies
- Blancheer de sperziebonen in ruim kokend water met wat zout in enkele minuten beetgaar.
- Snijd de ui in ringen gesneden, de komkommer in repen en tomaat in partjes.
- Snijd de ijsbergsla in grove stukken en de eieren in partjes.
- Maak een dressing van olijfolie, slakruiden en een beetje citroensap.
- Bedek de hele bodem van de schaal met sla.
- Leg dan de tomaat, komkommer, tonijn, witte bonen, spierziebonen eroverheen.
- Druppel de dressing over de salade.
- Garneer met olijven en eieren.