Maissoep met spekjes

Het is misschien een combinatie die je op het eerste oog niet zou verwachten: mais en spek. Toch maken deze twee ingrediënten een heerlijke soep.

Maissoep met spekjes

Gang Soep
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4
Auteur Loraine

Ingrediënten

  • 300 gram mais
  • 4 speklappen zonder zwoerd
  • 3 deciliter melk
  • deciliter water
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 eetlepels bloem
  • 30 gram boter
  • bieslook
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit de boter in een pan en bak hierin de ui totdat deze glazig is.
  • Roer de bloem door de ui en haal vervolgens de pan van het vuur.
  • Roer het water en de melk geleidelijk door het bloem-ui mengsen heen.
  • Zet daarna de pan weer op het fornuis en roer je soep totdat deze dik wordt.
  • Voeg daarna de mais toe aan je soep.
  • Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Breng je maissoep aan de kook, 10 minuten laten sudderen.
  • Snijd de speklappen in kleine blokjes en bak deze blokjes. Voeg ze vervolgens toe aan je soep.
  • Als finishing touch kun je de soep garneren met bieslook.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven