Gekarameliseerde appelpartjes

Een lekker dessert maken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, zo laten wij zien met dit recept voor gekarmeliseerde appeltjes. En lust je geen appel? Dan kun je uiteraard ook peren gebruiken voor dit nagerecht! 
 

Gekarameliseerde appelpartjes

Porties 4
Auteur Loraine

Ingrediënten

  • 2 friszoete appels of peren
  • 200 gram vanillekwark
  • 100 mililiter slagroom
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 theelepel kaneel

Instructies

  • Klop de slagroom stijf.
  • Spatel de slagroom door de vanillekwark.
  • Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd er partjes van.
  • Smelt vervolgens in een pannetje een beetje boter en bak hierin de appelpartjes aan beide zijden bruin.
  • Voeg vervolgens suiker en kaneel toe en bak dit totdat de suiker gesmolten en lichtbruin van kleur is.
  • Verdeel de appelpartjes vervolgens over vier borden en schep er een lepel roomkwark overheen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven