Caravans in trek om te kamperen

Caravans zijn populaire kampeermiddelen. Dat blijkt uit het recordaantal caravans dat in mei is verkocht in 2017 met een stijging van 25% t.o.v. vorig jaar.

Caravans zijn van oudsher al een populair kampeermiddel. Er is nu echter sprake van een opvallende stijging in populariteit. Zo zijn er in de afgelopen maand mei in vergelijking met dezelfde maand in het afgelopen jaar 25,9% meer caravans verkocht. Er kunnen meerdere redenen zijn die de stijgende verkoop en populariteit van caravans verklaren. Het kan bijvoorbeeld zijn dat het mooie weer in de maand mei voor een boost heeft gezorgd. Ook is het consumentenvertrouwen natuurlijk gestegen.

Als de zon begint te schijnen in Nederland begint het bij de echte kampeerders al snel te kriebelen. Degene die dan al over een caravan beschikken, boeken dan vaak direct een weekendje weg om heerlijk op de camping te kamperen en te genieten van de vrijheid van het buitenleven. De hogere temperaturen geven ook aanleiding om te kijken naar de aanwezige kampeermiddelen. Een update door de aanschaf van een nieuwe of tweedehandse caravan is een keuze die in de afgelopen maand vaak is gemaakt. De caravanverkopen zitten in de lift, want de eerste stijging is al in 2015 ingezet. Het is niet alleen de markt voor nieuwe caravans die het goed doet. Ook de markt voor tweedehands caravans trekt aan. Kamperen in eigen land of in het buitenland is in elk geval weer helemaal hot. Het zijn overigens niet alleen ouderen, want ook steeds meer jongeren zien de voordelen in van kamperen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven