Tips voor comfortabel overnachten in een tent

Kamperen is back tot the basic, maar het hoeft niet zonder comfort te zijn. Er zijn dan ook diverse handige tips om comfortabel te overnachten in een tent.

Je kunt het jezelf natuurlijk zo comfortabel en aangenaam mogelijk maken tijdens het kamperen op de camping. Als de tent als kampeermiddel is gekozen, staat dat niet garant voor het meeste comfort. Het is echter wel mogelijk om de tent zo comfortabel mogelijk te maken, zodat een goede nachtrust verzekerd is.

Op een harde ondergrond is het slapen op een matje minder aangenaam. Dat kan veraangenaamd worden door van foam tegels gebruik te maken. Dat biedt een extra voordeel doordat er tevens sprake is van een isolerend effect. Ideaal dus ook tijdens koude nachten toch aangenaam te slapen. Tijdens frisse nachten is het ook mogelijk om heel slim een waterfles te vullen met heet water en deze in je slaapzak te doen. Zo wordt de slaapzak op een gemakkelijke manier voorverwarmd en blijven je voeten warm.

In de ochtend wakker worden en uitkijken naar een nieuwe dag is natuurlijk ideaal met een kopje koffie in de hand. Oploskoffie is een optie, maar je kunt thuis ook al de nodige voorbereidingen treffen voor lekkere koffie. Bijvoorbeeld door koffie voor één kopje steeds te verdelen over filterzakjes en deze dicht te maken. Dat kan met een draadje. Op de camping geniet je dan van je eigen koffie door het filter in een mok te doen en er heet water over te schenken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven