Een lekker tortilla gerecht dat snel klaar is en zowel koud als warm te eten is. Heerlijk met salade of bij een gebakken stukje vis. Vergeet niet om ervoor te zorgen dat de spinazie heel goed gewassen is, want zand is natuurlijk niet echt lekker.
Tortilla met aardappel en spinazie
Porties 4
Ingrediënten
- 450 gram verse spinazie
- 3 aardappelen
- 1 grote ui
- 5 eieren
- olijfolie
- zout
- peper
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Schil en snipper de ui.
- Bak de ui en de blokjes aardappel circa 10 minuten in een koekenpan met wat olijfolie op zacht vuur.
- Haal de aardappelen en ui eruit en zet ze apart.
- Voeg de spinazie toe aan de pan en bak de spinazie enkele minuten.
- Klop de eieren los met wat zout en peper en roer het aardappelmengsel en de spinazie erdoor.
- Laat het mengsel weer terug in de pan glijden en laat het op laag vuur gaar worden.
- Keer de tortilla met behulp van een deksel of bord om en laat verder gaar worden.
- Serveer warm of koud, als voorgerecht of hoofdgerecht.