Wil je ook heerlijk onder de zon kunnen genieten van een aardappel-groentetajine zonder naar Marokko te reizen? Probeer dan dit recept! Je hebt geen speciale tajine nodig om onderstaand recept klaar te kunnen maken.
Aardappel-groentetajine
Porties 3
Ingrediënten
- 5-6 middelgrote aardappelen
- handvol doperwten
- 1 grote wortel
- 1 grote ui
- 2 to maten ontveld
- 1 tl gember
- 1/2 tl kurkuma
- snufje saffraan
- snufje paprikapoeder
- klein bosje peterselie fijngehakt
- klein bosje koriander fijngehakt
- 2 á 3 glazen water
- olijfolie
- zout
- peper
Instructies
- Ontpit de tomaten en snijd ze in kleine stukken.
- Schil, was en snipper de ui.
- Schil, was en snijd de wortel in blokjes.
- Schil en was de aardappelen.
- Snijd ze in gelijkmatige partjes.
- Verhit een beetje olijfolie in de pan en fruit hierin de ui met tomaat.
- Voeg vervolgens de aardappelen, wortel en kruiden toe en schep alles goed door elkaar.
- Voeg twee of drie glazen warm water toe en breng op zacht vuur aan de kook met de deksel op de pan.
- Zodra de aardappelen en wortel een beetje gaar zijn voeg je de doperwten toe en laat je dit enkele minuten meekoken.
- Serveer de aardappel-groentetajine op een bord met wat Marokkaans brood erbij.