Aardappel-groentetajine

Wil je ook heerlijk onder de zon kunnen genieten van een aardappel-groentetajine zonder naar Marokko te reizen? Probeer dan dit recept! Je hebt geen speciale tajine nodig om onderstaand recept klaar te kunnen maken.

Aardappel-groentetajine

Porties 3
Auteur Bouchra

Ingrediënten

  • 5-6 middelgrote aardappelen
  • handvol doperwten
  • 1 grote wortel
  • 1 grote ui
  • 2 to maten ontveld
  • 1 tl gember
  • 1/2 tl kurkuma
  • snufje saffraan
  • snufje paprikapoeder
  • klein bosje peterselie fijngehakt
  • klein bosje koriander fijngehakt
  • 2 á 3 glazen water
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Ontpit de tomaten en snijd ze in kleine stukken.
  • Schil, was en snipper de ui.
  • Schil, was en snijd de wortel in blokjes.
  • Schil en was de aardappelen.
  • Snijd ze in gelijkmatige partjes.
  • Verhit een beetje olijfolie in de pan en fruit hierin de ui met tomaat.
  • Voeg vervolgens de aardappelen, wortel en kruiden toe en schep alles goed door elkaar.
  • Voeg twee of drie glazen warm water toe en breng op zacht vuur aan de kook met de deksel op de pan.
  • Zodra de aardappelen en wortel een beetje gaar zijn voeg je de doperwten toe en laat je dit enkele minuten meekoken.
  • Serveer de aardappel-groentetajine op een bord met wat Marokkaans brood erbij.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven