Stoofpeertjes met ijs

De zomer in Nederland kan helaas nogal koud zijn. Er worden dan alsnog winterse gerechten bereid, net als deze stoofpeertjes met ijs. Benieuwd hoe je ze maakt? Lees dan vooral verder!

Stoofpeertjes met ijs

Gang Nagerechten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 4
Auteur Bouchra

Ingrediënten

  • 1 kilo stoofpeertjes
  • 1 eetlepel aardbeienjam
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel honing
  • 2 kaneelstokjes
  • 300 á 500 ml water
  • 1 bak schepijs

Instructies

  • Schil de peertjes, maar laat de steeltjes zitten.
  • Snijd ze vervolgens in partjes en doe ze in een pannetje.
  • Voeg de honing, suiker, aardbeienjam en kaneelstokjes toe.
  • Voeg daarna het water toe tot de peren onder staan.
  • Laat ze in een uurtje gaar koken op zacht vuur.
  • Leg een stoofpeertje op een bordje, met wat saus eromheen.
  • Vlak voordat je het opdient kan een bolletje schepijs erbij.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven