Romige farfalle met zalm en erwten

Heb je zin in pasta carbonara, maar wil je een lichtere versie? Probeer dan deze variant, aangezien deze een stuk lichter is. De bacon is ingeruild voor gerookte zalm, wat een lekkere alternatief is!

Romige farfalle met zalm en erwten

Porties 6
Auteur Bouchra

Ingrediënten

  • 500 gram farfalle pasta
  • 300 gram gerookte zalm in stukjes
  • 200 gram diepvrieserwten ontdooid
  • 500 ml melk
  • 2 eetlepels bloem
  • 6 eetlepels boter
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 50 gram geraspte pecorino romano
  • zout
  • peper

Instructies

  • Kook de farfalle volgens de aanwijzingen beetgaar.
  • Verhit in een koekenpan de boter.
  • Fruit de ui met de knoflook voor een minuutje.
  • Voeg de bloem toe en schenk geleidelijk de melk erbij.
  • Blijf roeren en tot net onder het kookpunt verwarmen.
  • Voeg daarna de geraspte kaas toe en roer nogmaals.
  • Voeg de bevroren erwten toe en bak ze in 5 min. gaar.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de gerookte zalm in stukjes en voeg het toe aan de saus.
  • Laat dit 3 minuten koken en serveer direct met de farfalle.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven