Rijstpudding

Rijstpudding is wellicht niet het meest aantrekkelijkste nagerecht om te zien, maar het is heerlijk en erg makkelijk om zelf te maken. Hieronder staat het recept voor een lekkere rijstpudding.

Rijstpudding

Porties 4
Auteur Bouchra

Ingrediƫnten

  • 200 gram dessertrijst
  • 1 liter melk
  • 1 vanillestokje
  • 1 theelepel kaneel
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 citroen of sinaasappel

Instructies

  • Rasp de schil van een citroen of sinaasappel in een kommetje en zet het opzij.
  • Spoel vervolgens de rijst.
  • Vul een pan met water en breng het aan de kook.
  • Voeg de rijst toe en laat het ongeveer zes minuten koken.
  • Giet het water af en en laat de dessertrijst uitlekken.
  • Ondertussen kan je de melk met het vanillestokje aan de kook brengen.
  • Voeg de rijst toe en zet het vuurtje wat lager. Laat dit een half uur inkoken.
  • Voeg in de laatste minuten de suiker en kaneel toe en roer alles goed met elkaar. Vergeet niet het vanillestokje te verwijderen.
  • Verdeel de rijstpudding in kommetjes of borden en garneer met citroen- of sinaasappelschil. Dit kan zowel koud als warm geserveerd worden.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven