Kaasfondue

Kaasfondue kan altijd. In de winter kan kaasfondue bij kaarslicht, in de lente is het ideaal bij het uitgebreid borrelen op het terras. In de zomer kun je tijdens een zwoele zomeravond picknicken met kaasfondue en wanneer het herfst is, is het een ideale oppepper als je net een lange herfstwandeling achter de rug hebt. Zoals gezegd: kaasfondue kan altijd. Ook op de camping. Het enige wat je nodig hebt is een fonduepan. Uiteraard kunnen kaas en eten om in de kaas te dippen niet ontbreken.

Kaasfondue

Porties 4
Auteur Loraine

Ingrediënten

  • stokbrood
  • ananas
  • komkommer
  • broccoli
  • cherry tomaatjes
  • krieltjes
  • bloemkool
  • champignons
  • diverse stukjes vlees
  • paprika
  • wortel
  • knakworstjes
  • of andere ingrediënten naar smaak

Instructies

  • Dek de tafel en zorg dat je alles om te eten klaar hebt staan. Serveer je er brood bij, zorg er dan voor dat dit klaar ligt. Bereid de kaasfondue vervolgens volgends de aanwijzingen op de verpakking. Je kunt er eventueel 150 gram blauwe schimmelkaas boven laten smelten. Als je er van houdt, is het ook een lekker idee om gevulde eieren of een schaaltje olijven – al dan niet gevuld – op tafel te zetten. De bovengenoemde ingrediënten zijn allemaal geschikt om te eten bij de kaasfondue.
  • Je kunt er ook voor kiezen om zelf kaasfondue te maken. Veel voorkomende verhoudingen zijn alleen Gruyère, Comté of alleen Vacherin, maar ook een 50/50 mix van deze twee kaassoorten is erg lekker. Je kunt er ook voor kiezen om 50/50 te doen met Gruyère en Emmentaler. Je kunt er ook voor kiezen om drie kazen te gebruiken, allemaal in gelijke verhouding. Kies dan bijvoorbeeld voor Gruyère, Emmentaler en Sbrinz of voor Emmentaler, Beaufort en Comté.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven