Teriyaki biefstuk

Het Japanse woord teriyaki betekent ‘gloeiende grill’. In dit recept worden stukjes gemarineerde biefstuk op de barbeque geroosterd met krielaardappeltjes en rode ui. Er zijn in totaal 8 metalen spiesen nodig.

Teriyaki biefstuk

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Auteur Derek-Jan

Ingrediënten

  • 3 eetlepels Japanese sojasaus
  • 2 eetlepes rijstwijn of droge sherry
  • 2 teentjes knoflook gepeld en uitgeperst
  • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • 600 gram biefstuk in 24 dobbelstenen gesneden
  • 450 gram krielaardappeltjes gehalveerd
  • 2 kleine rode uien gepeld en elk in 6 partjes
  • 2 eetlepels sesamolie

Instructies

  • Roer de sojasaus, de rijstwijn of sherry, de knoflook en de basterdsuiker in een schaal door elkaar en schep er de biefstuk door. Zet afgedekt 2 uur in de koelkast of op een koele plaats.
  • Kook intussen de aardappelen gedurende 5 minuten, voeg de ui toe en laat alles nog 3 minuten koken. Giet de aardappelen af en meng er de sesamolie door.
  • Rijg het vlees aan 4 metalen spies en rijg de aardappelen en de ui om en om aan de andere 4 spiesen.
  • Leg de spiesen op het barbequerooster circa 15 cm boven de rood gloeiende houtskool. Rooster het vlees 10 minuten voor rood vlees of 12 minuten voor medium. Rooster de spiesen met aardappel en ui circa 8 minuten. Draai de spiesen geregeld om en bestrijk ze met de resterende marinade.
  • Serveer de kebab tot slot met een salade en grof volkorenbrood.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven