Ga terug

Chili con carne met extra pit

Gang hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4
Auteur Ingeborg

Ingrediƫnten

  • 2 blikken kidneybonen
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 uien
  • Knoflookteentje
  • Blik tomatenblokjes
  • Rode peper
  • 5 eetlepels chilisaus
  • Olie
  • Peper en zout

Instructies

  • Pel de ui en snijd deze in grove stukken.
  • Snijd het rode pepertje in fijne ringetjes.
  • Verhit een eetlepel olie in de pan en bak het rundergehakt los met wat peper en zout.
  • Voeg de stukken ui en pepertje toe en pers het knoflookteentje boven de pan uit.
  • Open het blik tomatenblokjes en voeg deze toe aan de inhoud van de pan.
  • Voeg ook de twee blikken kidneybonen toe.
  • Tot slot de chilisaus er doorheen mixen en eventueel extra sambal naar smaak toevoegen om het gerecht nog pittiger te maken.