Dit heerlijke zomerse bijgerecht is eenvoudig te maken en past bij veel hoofdgerechten. Serveer vers stokbrood of ciabatta met Italiaanse vleeswaren en kaas, zoals parmaham en mozzarella.

Zomerse tomatensalade

Loraine

Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min

Gang Bijgerecht

Porties 2

Ingredi├źnten

  

  • 500 gram kleine tomaatjes zowel geel als rood
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 2 theelepels honing
  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1/2 halve citroen geraspt en uitgeperst
  • 1 eetlepel geraspte mierikswortel
  • 2 eetlepels gesneden platte peterselie
  • versgemalen zwarte peper en zeezout

Instructies

 

  • Snijd alle tomaten in plakjes en verdeel deze over een ruime schaal.
  • Meng de olie met de azijn, de honing en het citroensap.
  • Schep dit mengsel over de tomaten.
  • Bestrooi de inhoud van de schaal met peper en zout.
  • Rasp de mierikswortel en de citroenschil over de tomaten heen.
  • Snijd de peterselie fijn en strooi deze over de salade.
  • Laat dit nog minimaal een kwartier staan alvorens het te serveren.