Wil je op de camping een chique voorafje serveren, dan is dit recept voor zalmpasteitjes een echte aanrader! Wanneer je niet van zalm houdt, vind je onderaan het recept een originele variatietip die deze amuse weer een ander tintje geeft.

Zalmpasteitjes
 
Bereidings tijd

Kook tijd

Totale tijd

 

Auteur:
Recept type: Amuse
Porties: 12

Ingredienten
  • 100 gram verse roomkaas
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1 bosuitje
  • 12 kleine pasteibakjes
  • 2 eetlepels room
  • 3 eetlepels peterselie, het liefst vers
  • 25 gram geraspte Parmezaanse kaas

Instructies
  1. Verwarm de pasteibakjes in de oven, zoals staat aangegeven op de verpakking.
  2. Snijd de gerookte zalm in snippers.
  3. Snijd het bosuitje in kleine, dunne ringetjes.
  4. Houd twaalf plukjes peterselie apart. De rest kun je fijnhakken.
  5. Verwarm vervolgens de verse roomkaas samen met de room. Voeg de Parmezaanse kaas, de bosui en de peterselie toe, totdat er een mooie saus ontstaat.
  6. Verwarm vervolgens ook de zalmsnippers in de saus. Eventueel kun je peper en zout naar smaak toevoegen.
  7. Schep vervolgens de ragout in de pasteibakjes, en garneer elk zalmpasteitje met een plukje peterselie.
  8. Tip: als je niet van zalm houdt, of je wilt eens variëren met dit recept, dan kun je ook 100 gram kleine garnaaltjes gebruiken in plaats de 100 gram gerookte zalm.