Dit recept is zeer eenvoudig, met toch een heerlijk eindresultaat. De preisoep is heerlijk romig en zacht, met name door de combinatie van ingrediënten.

Zachte preisoep
 
Bereidings tijd

Kook tijd

Totale tijd

 

Auteur:
Recept type: Soep
Porties: 4

Ingredienten
  • 350 g wit van de prei
  • 250 g aardappelen (iets kruimig)
  • 1¼ kippenbouillon
  • 50 g boter
  • 2 dl crème fraîche
  • een laurierblaadje
  • zout en peper

Instructies
  1. Snij het wit van de prei in ringen.
  2. Snij de aardappelen in stukken.
  3. Verhit de boter in de pan en bak de prei zachtjes.
  4. Voeg na 5 minuten de aardappelen en het laurierblad toe.
  5. Voeg de bouillon toe en laat het geheel 30 minuten pruttelen.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Haal het laurierblad uit de pan en pureer het geheel tot een gladde soep.
  8. Klop de crème fraîche erdoor en serveer de soep.
  9. Lekker om te serveren met wat stokbroodjes.