Zin in een fris en lekker toetje, maar heb je geen zin om urenlang in de keuken te staan? Probeer dan eens dit recept! Je zou dit gerecht ook kunnen voorschotelen aan je gasten. Succes gegarandeerd!

Yoghurt met sinaasappel en pistache

Bouchra

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 7 min
Totale tijd 17 min

Gang Nagerechten

Porties 4

Ingrediënten

  

  • 200 ml magere yoghurt
  • 1 pakje slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels honing
  • 2 sinaasappels
  • 2 el abrikozenjam
  • handvol pistachenoten
  • water

Instructies

 

  • Schil de sinaasappels grondig met een scherp mes en snijd ze in kleine stukken.
  • Klop de slagroom stijf met de suiker en meng het door de yoghurt.
  • Doe in een pannetje de stukken sinaasappel, jam, honing en wat water.
  • Verwarm dit op laag vuur en laat het indikken en afkoelen.
  • Verdeel het yoghurtmengsel over vier kommen en schep het sinaasappelmengsel erop.
  • Garneer met gehakte pistachenoten.