Ga terug

Kaasfondue

Loraine
Porties 4

Ingrediënten
  

  • stokbrood
  • ananas
  • komkommer
  • broccoli
  • cherry tomaatjes
  • krieltjes
  • bloemkool
  • champignons
  • diverse stukjes vlees
  • paprika
  • wortel
  • knakworstjes
  • of andere ingrediënten naar smaak

Instructies
 

  • Dek de tafel en zorg dat je alles om te eten klaar hebt staan. Serveer je er brood bij, zorg er dan voor dat dit klaar ligt. Bereid de kaasfondue vervolgens volgends de aanwijzingen op de verpakking. Je kunt er eventueel 150 gram blauwe schimmelkaas boven laten smelten. Als je er van houdt, is het ook een lekker idee om gevulde eieren of een schaaltje olijven – al dan niet gevuld – op tafel te zetten. De bovengenoemde ingrediënten zijn allemaal geschikt om te eten bij de kaasfondue.
  • Je kunt er ook voor kiezen om zelf kaasfondue te maken. Veel voorkomende verhoudingen zijn alleen Gruyère, Comté of alleen Vacherin, maar ook een 50/50 mix van deze twee kaassoorten is erg lekker. Je kunt er ook voor kiezen om 50/50 te doen met Gruyère en Emmentaler. Je kunt er ook voor kiezen om drie kazen te gebruiken, allemaal in gelijke verhouding. Kies dan bijvoorbeeld voor Gruyère, Emmentaler en Sbrinz of voor Emmentaler, Beaufort en Comté.