Ga terug

Appelpannenkoeken

Bouchra
Porties 12

Ingrediënten
  

  • 500 ml melk
  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel suiker
  • 70 gram gesmolten boter
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 á 3 appels

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten behalve de appels goed met elkaar tot een glad beslag.
  • Schil en snijd de appels in plakjes.
  • Voeg de appelpartjes toe aan het beslag en roer nog even alles goed door.
  • Verhit wat boter in een middelgrote koekenpan en schep met een soeplepel wat beslag in de koekenpan.
  • Bak de pannenkoeken goudbruin en gaar aan beide kanten.
  • Doe dit met de rest van het beslag en houd ondertussen de gebakken pannenkoeken warm onder een theedoek.
  • Serveer een paar appelpannenkoeken op een bord, bestuif ze met wat poedersuiker en serveer met een bolletje ijs.