Ga terug

Rode stoofpeertjes met kaneel

Bijgerecht
Porties 8

Ingrediƫnten
  

  • 8 kleine rood kokende stoofpeertjes
  • 1 zakje met suiker voor rode peertjes te koop in de supermarkt
  • 1 opengesneden vanillestokje
  • 2 pijpkaneel
  • 0,5 deciliter rode limonadesiroop

Instructies
 

  • Schil de stoofpeertjes, maar zorg ervoor dat het steeltje blijft zitten.
  • Was de peren en zet ze in een pan. Zorg ervoor dat de peertjes ongeveer tot de helft onder water staan.
  • Doe de suiker, het opengesneden vanillestokje en de pijpkaneel ook in de pan.
  • Voeg vervolgens de limonadesiroop toe.
  • Laat de peren op zacht vuur koken totdat ze gaar en mooi rood van kleur zijn.
  • Haal vervolgens de pijpkaneel en het vanillestokje uit de pan.
  • Haal de stoofpeertjes voorzichtig uit de pan en zet ze op een bord neer.
  • Kook het vocht van de peren totdat het wat dikker wordt.
  • Giet vervolgens het kookvocht over de stoofpeertjes en laat deze afkoelen.
  • Serveer de rode stoofpeertjes met kaneelsmaak als bijgerecht.