Ga terug

Thaise kipcurry met sperziebonen en kokosmelk

Bouchra
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 300 gram kipfilet in blokjes
  • 400 gram gehalveerde sperziebonen
  • 300 gram rijst
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels Thaise groene currypasta
  • 1 theelepel limoensap
  • 4 takjes koriander fijngehakt
  • scheut olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies
 

  • Kook allereerst de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit in een pan de olie en bak hierin de kipfilet rondom bruin.
  • Voeg twee eetlepels groene currypasta toe en bak het een minuutje.
  • Schenk wat kokosmelk erbij en breng het aan de kook.
  • Voeg vervolgens de gehalveerde sperziebonen, limoensap en koriander toe.
  • Laat dit voor enkele minuten op laag vuur gaar worden.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de curry met rijst en garneer met wat koriander.