Ga terug

Chinees tomatensoepje met ei

Ingeborg
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Soep
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • Blikje gepelde tomaten
  • Ui
  • Twee lente-uitjes
  • Knoflookteentje
  • Twee bouillonblokjes
  • Theelepel paprikapoeder
  • Halve eetlepel basterdsuiker
  • Scheut ketjap manis
  • Eetlepel chilisaus
  • Sambal
  • Scheut witte azijn
  • Ei
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Pel de ui en snipper deze samen met het knoflookteentje.
  • Snijd de gepelde tomaten in stukken en bewaar het overgebleven sap.
  • Bak de ui en knoflook in de olie en voeg de gepelde tomaten toe.
  • Doe er dan net zoveel water bij dat de gepelde tomaten net onder het water komen te staan.
  • Voeg de bouillonblokjes toe en breng de tomatensoep aan de kook.
  • Laat de soep vijftien minuten zachtjes pruttelen.
  • Gebruik een staafmixer om vervolgens de soep te pureren.
  • Breng de tomatensoep verder op smaak met de kruiden, suiker, ketjap, azijn, chilisaus en sambal naar smaak.
  • Klop een ei los en giet het mengsel voorzichtig in de soep met een zeefje.
  • Snijd tot slot ringetjes van de lente-uitjes en garneer deze op de soep.