Ga terug

Biefstuk op Oosterse wijze met paksoi

Bouchra
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min
Gang Vleesgerechten
Porties 2

Ingrediƫnten
  

  • 300 gram biefstuk
  • 1 paksoi
  • 2 1/2 eetlepel sesamolie
  • 2 cm gember geraspt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • zout
  • peper

Instructies
 

  • Snijd de biefstuk in reepjes.
  • Hak de knoflook fijn.
  • Maak een marinade van 1 1/2 eetlepel sesamolie, knoflook, sambal, gember, ketjap manis, zout en peper.
  • Marineer de reepjes vlees hierin en zet het minstens een half uur in de koelkast.
  • Was de paksoi en snijd het in grove stukken.
  • Verhit de overige sesamolie in een wok en roerbak de paksoi erin.
  • Haal de paksoi uit de pan en leg het op een bord. Bedek het zodat het warm blijft.
  • Maak vervolgens de pan schoon en roerbak het vlees in 2 minuten.
  • Meng de reepjes vlees met de paksoi en verdeel over 2 borden.
  • Garneer met koriander, pinda's en/of sesamzaadjes.