Ga terug

Pastasalade met kerstomaatjes, pijnboompitten en gorgonzola

Bouchra
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min
Gang salade
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 300 gram pasta
  • 60 gram gorgonzola
  • 2 el pijnboompitten
  • 1/2 komkommer
  • 250 g kerstomaatjes
  • 1 bosje basilicum alleen de blaadjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies
 

  • Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
  • Rooster in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
  • Snijd de komkommer in halve plakjes en halveer de kerstomaatjes.
  • Verbrokkel de gorgonzola en hak de basilicum fijn.
  • Meng de pasta met olijfolie, citroensap, zout en peper. Voeg de kaas, komkommer en de gehalveerde tomaatjes toe.
  • Bestrooi met de pijnboompitten en basilicum en serveer direct.