Ga terug

Mosselpannetje

Ingeborg
Porties 2

Ingrediƫnten
  

  • Twee kilo verse mosselen
  • Ui
  • Winterwortel
  • Zes takjes selderij
  • Twee laurierblaadjes
  • Twee takjes tijm
  • Witte wijn
  • Stokbrood
  • Kruidenboter

Instructies
 

  • Spoel de verse mosselen af in een bak met schoon water.
  • Leg de afgespoelde mosselen in een bak met koud water.
  • Open mosselen kunnen alleen gebruikt worden als deze weer sluiten na er met de lepel op getikt te hebben. Sluit de schelp niet, gooi deze mossel dan weg.
  • Was de wortel, selderijtakjes en tijmtakjes.
  • Pel de ui en snijd deze net als de wortel in niet al te kleine stukken.
  • Doe een centimeter wijn in een grote of hoge pan en voeg de ui, wortel, tijm, laurierblaadjes en selderij toe.
  • De inhoud van de pan aan de kook brengen en vijf minuten laten koken.
  • Vervolgens de mosselen toevoegen in de pan en plaats het deksel erop.
  • Laat de mosselen ongeveer drie tot vijf minuten in pan en schud daarna de inhoud om.
  • Als alle mosselen open zijn, dan is het gerecht klaar.
  • Serveren met stokbrood met kruidenboter.