Ga terug

Stamppot witlof

Ingeborg
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 35 min
Gang hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 750 gram witlof
  • 4 schnitzels
  • 250 gram spekreepjes
  • 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • Scheutje melk
  • Bakboter

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en kook deze in ruim water in twintig minuten gaar.
  • Was de stronken witlof, verwijder de kern en snijd de groente in smalle reepjes.
  • Bak de spekreepjes in een pan zonder toevoeging van olie of boter.
  • Voeg de reepjes witlof na vijf minuten toe aan de spekreepjes.
  • Bak de schnitzels in een koekenpan in boter.
  • Giet de aardappelen af en stamp fijn met een scheutje melk.
  • Stamp de aardappelen fijn en voeg reepjes witlof en spekreepjes toe.
  • Maak het gerecht af door de Provençaalse kruiden toe te voegen.
  • Serveer de stamppot witlof met de schnitzels op vier borden.