Ga terug

Kip met Mexicaans tintje

Ingeborg
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 55 min
Gang hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 800 gram drumsticks
  • 5 eetlepels olie
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • Blik maïs
  • 200 milliliter ketchup
  • 1 zak aardappelpartjes uit de diepvries
  • Theelepel paprikapoeder
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Verhit een deel van de olie in een pan en bak de drumsticks rondom bruin.
  • Snijd de ui in ringen, haal de drumsticks uit de pan en fruit de uiringen.
  • Snijd de paprika in stukken en bak deze vervolgens een paar minuten mee.
  • Voeg daarna de inhoud van het blik maïs samen met de ketchup toe met honderd milliliter water.
  • Voeg vervolgens de kip weer toe en stoof met de deksel op de pan gaar in een half uur.
  • Bak ondertussen de aardappelpartjes in de andere helft van de olie in de pan.
  • Bestrooi de gebakken aardappelen met paprikapoeder en serveer met de kipdrumsticks.