Ga terug

Chocoladekogels met roomijs

Ingeborg
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 30 min
Gang nagerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • Blik gezoete condensmelk
  • Drie eetlepels cacaopoeder
  • Eetlepel boter
  • Hagelslag
  • Bak roomijs

Instructies
 

  • Meng de condensmelk met de cacaopoeder en boter in een pan.
  • Breng het mengsel langzaam aan de kook en laat gedurende tien minuten doorkoken.
  • Blijf roeren en zorg dat het mengsel van de bodem loslaat.
  • Vet een kom in met wat boter en giet daar het mengsel in.
  • Pak een lepeltje en schep een bolletje uit het mengsel.
  • Rol er een mooi rond balletje van en rol deze door de hagelslag.
  • Herhaal dit proces tot het mengsel op is.
  • Schep roomijs op een bord en leg daar de chocoladekogels omheen.