Wentelteefjes zijn makkelijk te maken en ontzettend lekker als nagerecht. Benieuwd hoe je deze klassieker uit de Oud Hollandsche keuken nu zelf maakt? Lees dan het onderstaande recept!

Wentelteefjes

Loraine

Porties 4

Ingrediënten

  

  • 8 sneetjes oud wit brood
  • 2,5 deciliter melk al een minuut of tien uit de koelkast
  • 2 eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • 35 gram suiker
  • 40 gram boter
  • Geraspte citroenschil hoeveelheid bepalen naar smaak
  • Poedersuiker
  • Een handvol blauwe bessen
  • 8 aardbeien in vieren gesneden

Instructies

 

  • Klop de eieren met de suiker, de kaneel en de schil van de citroen.
  • Giet hier alle melk bij.
  • Snijd de korsten van het brood af.
  • Week de boterhammen in het melkmengsel en laat deze even uitlekken op een bord.
  • Je kunt het uitgelekte mengsel weer gebruiken om andere boterhammen in te drenken.
  • Bak de wentelteefjes vervolgens in een pan aan beide kanten lichtbruin. Vind je donkerder lekker, bak ze dan wat donkerder.
  • Bestrooi de wentelteefjes met poedersuiker.
  • Serveer de wentelteefjes met de blauwe bessen en de aardbeien.