Wentelteefjes zijn makkelijk te maken en ontzettend lekker als nagerecht. Benieuwd hoe je deze klassieker uit de Oud Hollandsche keuken nu zelf maakt? Lees dan het onderstaande recept!
Wentelteefjes
Ingrediënten
- 8 sneetjes oud wit brood
- 2,5 deciliter melk al een minuut of tien uit de koelkast
- 2 eieren
- 1 theelepel kaneel
- 35 gram suiker
- 40 gram boter
- Geraspte citroenschil hoeveelheid bepalen naar smaak
- Poedersuiker
- Een handvol blauwe bessen
- 8 aardbeien in vieren gesneden
Instructies
-
Klop de eieren met de suiker, de kaneel en de schil van de citroen.
-
Giet hier alle melk bij.
-
Snijd de korsten van het brood af.
-
Week de boterhammen in het melkmengsel en laat deze even uitlekken op een bord.
-
Je kunt het uitgelekte mengsel weer gebruiken om andere boterhammen in te drenken.
-
Bak de wentelteefjes vervolgens in een pan aan beide kanten lichtbruin. Vind je donkerder lekker, bak ze dan wat donkerder.
-
Bestrooi de wentelteefjes met poedersuiker.
-
Serveer de wentelteefjes met de blauwe bessen en de aardbeien.