Deze groentenchili is heel lekker en voedzaam. Bulgur bevat alle noodzakelijke voedingsstoffen van volkoren granen, vult goed en is snel klaar.

Groenten chili

Derek-Jan

Porties 6

Ingrediënten

  

  • 2 eetlepels olie
  • 1 grote fijngesnipperde ui
  • 1 fijngesneden groene paprika
  • 4 teentjes fijngesnipperde knoflook
  • 200 gram droge linzen
  • 150 gram bulgur
  • 3 in kleine blokjes geschilde grote aardappelen
  • 750 ml. groentebouillon
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 eetlepel gemalen komijn

Instructies

 

  • Verhit de olie in een grote pan op een middelhoog vuur.
  • Voeg ui, paprika en knoflook toe en fruit ze 5 minuten tot ze zacht zijn.
  • Roer er de andere ingrediënten door.
  • Breng alles aan de kook, doe het deksel op de pan en laat onder af en toe roeren 30 minuten sudderen tot de linzen zacht zijn.
  • Schep de groentenchili terwijl het nog kokend heet is in kommen