Maak op de camping als hoofdgerecht eens een vegetarische bonenschotel met rijst. Ook voor niet-vegetariërs is dit een prima recept met een variatie aan ingrediënten, zodat het vlees niet gemist zal worden.

Vegetarische bonenschotel met rijst

Ingeborg

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min

Gang hoofdgerecht

Porties 4

Ingrediënten

  

  • Vijfhonderd gram rijst
  • Driehonderd gram soepgroenten
  • Een blik kidneybonen
  • Blik maïskorrels
  • Teentje knoflook
  • Theelepel paprikapoeder
  • Cayennepeper naar smaak
  • Peper en zout
  • Olie

Instructies

 

  • Kook de rijst in een ruime hoeveelheid water.
  • Snipper het knoflookteentje en bak deze aan in een hapjespan in wat olie.
  • Voeg de soepgroenten toe en bak deze op laag vuur gaar.
  • Giet de rijst af en voeg toe aan de groenten.
  • Open het blik kidneybonen en het blik maïs en roer deze door het gerecht.
  • Voeg vervolgens de kruiden toe.
  • Nog even doorverwarmen en dan opdienen.