Een vegetarisch en makkelijk recept van heerlijke Vega burgers. Voor dit recept heb je een pan, een barbecue en een stamper of vork nodig.

Vegaburgers

Merian

Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 30 min

Gang vegaburger

Porties 4

Ingrediënten

  

  • Voor de vegaburgers:
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 blikje mais
  • 1 blik zwarte bonen
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram champignons
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • 0,5 tl komijnpoeder
  • 0,5 tl zout
  • Wat versgemalen peper
  • Een half bosje koriander
  • 50 gram plank Japans paneermeel of broodkruim
  • Een scheutje olijf-of zonnebloemolie
  • Voor het garnituur:
  • 2 to maten
  • 3 el tomatenketchup
  • 4 hamburgerbroodjes of bolletjes
  • 2 kropjes liftte gem

Instructies

 

  • Snipper de ui in kleine stukjes, hak de teentjes knoflook en de champignons fijn. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd deze fijn. Giet de maïs.
  • Verhit een scheutje olie in de pan en bak de groente en champignons vijf minuten
  • Zet het vuur vervolgens uit en laat de gebakken groente ongeveer 10 minuten afkoelen. Breng de groente daarna op smaak met het zout, komijn- en paprikapoeder en de versgemalen peper.
  • Giet de bonen af en stamp deze fijn met een stamper of vork.
  • Snijd de koriander fijn en meng de bonenpasta met de gebakken groente, plank en koriander.
  • Maak burgers van het groentemengsel en gril deze op de barbecue om en om gaar en goudbruin
  • Snijd de broodjes helemaal open en gril deze even heel kort op de barbecue.
  • Beleg de broodjes met de burgers en de garnituren