Wil je graag lekkere gehaktspiesjes van de barbecue met lekker veel kruiden? Probeer dan dit heerlijk Turkse recept voor gehaktspiesjes. Smullen ga je zeker doen!
Turkse gehaktspiesjes
Ingrediënten
- 400 gram rundergehakt
- 1 ei
- 2 uien geraspt
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 5 takjes verse peterselie
- zout
- peper
Instructies
-
Hak de peterselie fijn.
-
Doe het gehakt, ui, peterselie, ei en kruiden in een kom.
-
Meng alles goed met elkaar.
-
Vorm van het gehakt 8 á 9 worstjes.
-
Leg op elk worstje in de lengte een satéprikker en druk deze in het midden van het worstje.
-
Druk vervolgens met een vochtige hand het worstje stevig om de satéprikker.
-
Rooster de spiesjes op de barbecue in enkele minuten bruin en gaar.
-
Lekker met pilav en knoflooksaus.