Tiramisu: een ware klassieker onder de toetjes. Dit van oorsprong Italiaanse recept is vrij eenvoudig te maken, zelfs op de camping. Gebruik het onderstaande recept om zelf tiramisu te maken! 

Tiramisu

Loraine

Porties 4

Ingrediënten

  

  • 250 gram mascarpone
  • 1 deciliter slagroom
  • 1 pak lange vingers
  • 4 eierdooiers
  • 2 eiwitten
  • 2 kopjes espresso
  • 1 kopje amaretto
  • 100 gram poedersuiker
  • cacao

Instructies

 

  • Klop de slagroom op met een derde van de poedersuiker.
  • Klop los daarvan de eiwitten stijf met nog eens een derde van de poedersuiker.
  • Spatel de slagroom met het eiwit door elkaar.
  • Roer vervolgens het eigeel en de overgebleven suiker door elkaar, totdat je een luchtige crème krijgt.
  • Daarna voeg je de mascarpone toe aan de crème.
  • Meng dit met de slagroom en het eiwit.
  • Zet twee kopjes espresso (kan makkelijk met oploskoffie voor espresso) en voeg hier de amaretto aan toe.
  • Doop de lange vingers in het koffie-amaretto mengsel en leg ze netjes in rijen in een schaal.
  • Giet een deel van het romige mengsel over de lange vingers.
  • Vervolgens leg je weer een rij in de koffie-amaretto gedoopte lange vingers hierop.
  • Strooi daarna weer een deel van het mengsel over de lange vingers.
  • Vervolgens leg je wederom een rij in de koffie-amaretto gedoopte lange vingers op je dessert.
  • Voeg nu het resterende mengsel toe.
  • Als laatste strooi je een mooi laag cacao over je dessert.
  • Laat het geheel minimaal een dag in de koelkast staan en dien het vervolgens op. Eet smakelijk!