Het Japanse woord teriyaki betekent ‘gloeiende grill’. In dit recept worden stukjes gemarineerde biefstuk op de barbeque geroosterd met krielaardappeltjes en rode ui. Er zijn in totaal 8 metalen spiesen nodig.

Teriyaki biefstuk

Derek-Jan

Prep Time 10 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 30 mins

Ingredients

  

  • 3 eetlepels Japanese sojasaus
  • 2 eetlepes rijstwijn of droge sherry
  • 2 teentjes knoflook gepeld en uitgeperst
  • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • 600 gram biefstuk in 24 dobbelstenen gesneden
  • 450 gram krielaardappeltjes gehalveerd
  • 2 kleine rode uien gepeld en elk in 6 partjes
  • 2 eetlepels sesamolie

Instructions

 

  • Roer de sojasaus, de rijstwijn of sherry, de knoflook en de basterdsuiker in een schaal door elkaar en schep er de biefstuk door. Zet afgedekt 2 uur in de koelkast of op een koele plaats.
  • Kook intussen de aardappelen gedurende 5 minuten, voeg de ui toe en laat alles nog 3 minuten koken. Giet de aardappelen af en meng er de sesamolie door.
  • Rijg het vlees aan 4 metalen spies en rijg de aardappelen en de ui om en om aan de andere 4 spiesen.
  • Leg de spiesen op het barbequerooster circa 15 cm boven de rood gloeiende houtskool. Rooster het vlees 10 minuten voor rood vlees of 12 minuten voor medium. Rooster de spiesen met aardappel en ui circa 8 minuten. Draai de spiesen geregeld om en bestrijk ze met de resterende marinade.
  • Serveer de kebab tot slot met een salade en grof volkorenbrood.