Tagliatelle met tomaat is een heerlijk licht hoofdgerecht voor op de camping en kan vergezeld gaan met een malse biefstuk om er een chique tintje aan te geven.

Tagliatelle met tomaat

Ingeborg

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Gang hoofdgerecht

Porties 4

Ingrediënten

  

  • 300 gram tagliatelle
  • Pond tomaten
  • 2 bolletjes mozzarella
  • Knoflookteentje
  • Bosje basilicum
  • 4 biefstukjes
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies

 

  • Was de tomaten en snijd deze in kleine stukjes net als de mozzarella.
  • Meng de tomaat en mozzarella met het geperste knoflookteentje, de blaadjes van het bosje basilicum en drie eetlepels olijfolie.
  • Zet een pan met water op en breng het water aan de kook.
  • Kook de tagliatelle in acht tot tien minuten beetgaar.
  • Bestrooi de biefstuk met peper en zout naar smaak en bak het vlees drie minuten aan elke zijde.
  • Giet de tagliatelle af en voeg het mengsel van tomaten en mozzarella toe.
  • Serveer de tagliatelle op vier borden en leg de biefstuk ernaast.