Op de camping is een snelle maaltijd bereiden ideaal, maar wie even de tijd neemt om de spruitjesschotel als hoofdgerecht klaar te maken zal er uitgebreid van kunnen genieten.

Spruitjesschotel

Ingeborg

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 40 min

Gang hoofdgerecht

Porties 4

Ingrediënten

  

  • 450 gram spruitjes
  • 450 gram aardappelen
  • 200 gram gerookte spekjes
  • Blik gepelde tomaten
  • 1 ui
  • 15 gram bloem
  • Bouillonblokje
  • Deciliter kookroom
  • Eetlepel peterselie
  • Peper en zout

Instructies

 

  • Maak de spruitjes schoon en halveer de grote exemplaren.
  • Die de spruitjes in een pan met water.
  • Schil de aardappelen snijd deze in blokjes.
  • Doe de aardappelen in een pan met water.
  • Kook de spruitjes en aardappelen met een snufje zout in het water gaar in 15 minuten.
  • Ondertussen in een koekenpan de spekjes bakken.
  • Ui pellen en in kleine stukjes snipperen.
  • Uit bij spekjes voegen en bloem erover strooien.
  • Voeg tomaten uit blik toe samen met kookroom en bouillonblokje.
  • Peper en zout naar smaak toevoegen.
  • Aardappelen en spruitjes afgieten en toevoegen aan koekenpan.
  • Garneren met peterselie.