Een voedzame maaltijdsoep of als heerlijk voorafje tijdens een meergangen diner is de soep van tuinbonen. De soep van tuinbonen gaat voor extra pit vergezeld met parmaham.

Soep van tuinbonen

Soep van tuinbonen

Ingeborg

Prep Time 10 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 30 mins

Course Voorgerecht

Servings 4

Ingredients

  

  • 600 gram diepvries tuinbonen
  • 1,5 liter bouillon
  • 150 gram pasta
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • 100 gram parmaham
  • 4 eetlepels crème fraiche

Instructions

 

  • Kook de tuinbonen gedurende een paar minuten en verwijder daarna het grijze velletje.
  • Zet de bouillon op en voeg de tuinbonen toe.
  • Laat de soep acht minuten doorkomen en pureer de soep met gebruik van de staafmixer.
  • Zet de pan weer op het vuur en kook de pasta mee.
  • Voeg rozemarijn toe en wacht tot de pasta gaar is.
  • Snijd de parmaham in reepjes en voeg deze op het laatst toe aan de soep.
  • Tot slot de crème fraiche er door roeren.
  • Als maaltijdsoep kan de soep met brood geserveerd worden.