Niets is op de camping zo lekker als een verfrissende salade. Maak je een salade, dan kun je eigenlijk niet om de salade Nicoise heen. Dit is een ware klassieker, afkomstig uit Frankrijk. Er zijn ontzettend veel varianten van salade Nicoise, maar er bestaat niet iets als dé juiste versie. Het leuke aan salade Nicoise is dat je naar wens kunt variëren met de ingrediënten. Wij geven je één van de vele varianten die bestaan van deze heerlijke salade. Desgewenst kun je bepaalde ingrediënten uiteraard vervangen door ingrediënten die je lekkerder vindt.

Salade Nicoise
 
Bereidings tijd

Kook tijd

Totale tijd

 

Auteur:
Recept type: Hoofdgerecht
Porties: 4

Ingredienten
  • 1 krop sla
  • 2 kleine blikjes tonijn
  • 1 ui
  • 2 eieren
  • 2 tomaten
  • 50 gram olijven, zonder pit
  • een halve komkommer
  • 1 courgette
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 dl olijfolie
  • peper en zout

Instructies
  1. Voor je de salade Nicoise gaat maken, dien je de barbecue voor te verwarmen. Vervolgens kook je de eieren zes à zeven minuten. Laat ze schrikken onder koud water, haal de schil er af en snijd de eieren in plakjes. Was de komkommer en snijd deze eveneens in plakjes. Doe ditzelfde met de tomaten en de uit. Snijd vervolgens de courgette ook in plakken. Besprenkel de courgetteplakken met olijfolie en grill ze kort op de barbecue aan allebei de kanten.
  2. Meng voor de dressing ondertussen in een kommetje het citroensap met de olijfolie en breng dit op smaak met peper en zout. Leg de blaadjes van de krop sla op de borden en verdeel hier de komkommer, de tomaten, de plakjes ei, de olijven en de uienringen erover. Gril vervolgens de vis ongeveer twee minuten aan allebei de zijden op de barbecue en verdeel de vis over de salade.