Een recept met verse doperwtjes in volle room. De combinatie met de frisse zilveruitjes zorgt voor een goede balans in het recept. Het gerecht kan geserveerd worden als bijgerecht.

Romige doperwtjes

Loraine

Prep Time 5 mins
Cook Time 15 mins
Total Time 20 mins

Course Bijgerecht

Servings 4

Ingredients

  

  • 125 g zilveruitjes
  • 850 g verse gedopte doperwtjes
  • 120 ml water
  • 2 el tarwebloem
  • 150 ml volle room
  • 1 handje verse kruiden
  • zout en peper
  • 1 el limoensap

Instructions

 

  • Verwarm boter of olie in een grote pan.
  • Bak hierin de uitjes in 5 minuten lichtbruin.
  • Voeg de erwtjes toe en bak 3 minuten mee.
  • Schenk het water erbij en breng aan de kook.
  • Laat dit 10 minuten pruttelen.
  • Meng de bloem en de room.
  • Haal de groenten van het vuur en roer de room en bloem erdoor.
  • Voeg de verse kruiden en zout en peper toe.
  • Verwarm dit geheel nog 3 minuten door.
  • Roer het limoensap erdoor en serveer meteen.