Een heerlijk bijgerecht voor een lekker vleesgerecht. Zo is dit gerecht van rode stoofpeertjes met kaneel gerust te omschrijven. Benieuwd? Gebruik dan het onderstaande recept om dit bijgerecht zelf in elkaar te draaien.

 

Rode stoofpeertjes met kaneel
 
Bereidings tijd

Kook tijd

Totale tijd

 

Auteur:
Recept type: Loraine
Porties: 8

Ingredienten
  • 8 kleine rood kokende stoofpeertjes
  • 1 zakje met suiker voor rode peertjes (te koop in de supermarkt)
  • 1 opengesneden vanillestokje
  • 2 pijpkaneel
  • 0,5 deciliter rode limonadesiroop

Instructies
  1. Schil de stoofpeertjes, maar zorg ervoor dat het steeltje blijft zitten.
  2. Was de peren en zet ze in een pan. Zorg ervoor dat de peertjes ongeveer tot de helft onder water staan.
  3. Doe de suiker, het opengesneden vanillestokje en de pijpkaneel ook in de pan.
  4. Voeg vervolgens de limonadesiroop toe.
  5. Laat de peren op zacht vuur koken totdat ze gaar en mooi rood van kleur zijn.
  6. Haal vervolgens de pijpkaneel en het vanillestokje uit de pan.
  7. Haal de stoofpeertjes voorzichtig uit de pan en zet ze op een bord neer.
  8. Kook het vocht van de peren totdat het wat dikker wordt.
  9. Giet vervolgens het kookvocht over de stoofpeertjes en laat deze afkoelen.
  10. Serveer de rode stoofpeertjes met kaneelsmaak als bijgerecht.